One Light Terapi

One Light Terapi
One Light Terapi

Personlig udvikling er grundlaget for al terapi. Uden personlig udvikling ingen terapi. Hvis du står midt i en krise eller har indset nødvendigheden af at arbejde med dine problemer har du brug for at få kigget dit liv efter i sømmene og forholde dig til dine valg, dine tanker og den måde du håndtere dine følelser på. Samtidig er det vigtigt at forholde sig til hvordan du ønsker dit liv skal være i fremtiden. Hvis du ønsker at ændre det i dit liv som ikke fungere kommer man ikke uden om at kigge på ubehagelige sandheder og bryde med mønstre som ødelægger dit liv, ændre destruktive og selvkritiske tanker, lære at se virkeligheden i øjnene og tage ansvar. Hvad der skal til er selvfølgeligt individuelt, men her er der tre ting som ofte er nødvendige at gøre:

  1. Tage ansvar for det der ikke fungere i dit liv og stoppe med at bebrejde sine omgivelser.
  2. Arbejde på at blive helt klar på hvad du vil med dit liv og sætte dig klare mål om hvor du godt kunne tænke dig at være om 1 år, 3 år, 5 år?
  3. Øve dig i at mærke, rumme og håndtere følelser som du før har holdt på afstand, såsom angst, vrede, ked-af-det hed, sårbarhed, omsorg, begær, glæde og kærlighed.

Herunder kan du se hvilke problematikker jeg kan hjælpe med:

Stress
Stress er en moderne lidelse der dybest set handler om, at du har problemer med at mærke dine egne behov, sige fra og prioritere. Du er måske perfektionist eller vil gerne behage dine omgivelser. Måske har du en chef som stiller krav som du ikke kan sige nej til. Måske har du både familie, karriere, hobbier og venner der skal gå op i en højere enhed. Men stress opstår fordi du mangler teknikker til at finde indre ro, give slip og få prioriteret ordentligt i dit liv. Dette er en af det moderne livs allerstørste udfordringer fordi vi bliver bombarderet med indtryk, informationer og muligheder som vi konstant skal forholde os til. Lider du af stress og har du brug for at få overblik over dit liv og f å teknikker til at finde tilbage til et liv i balance så er du kommer til den rette. Ring eller skriv for en uforpligtende samtale.
Angst
Frygt og angst blive holdt væk af kontrol. Jo mere kontrol vi har brug for jo mere fylder angsten. Angsten bliver større jo mere vi er bange for, jo mere vi har brug for at kontrollere vores omgivelser, det der kan gå galt, det der kan mislykkes. Vi frygter at fejle i eksamen eller få dårlige karakterer. At kæresten ikke kan lide os. At vi bliver fyret fra arbejde. At vi kommer til at sige noget forkert. Alt det vi er bange for prøver vi at kontrollere. Og den strategi man ofte anvneder er perfektioniste. Man planlægger, forbereder, øver sig og gør alt hvad man kan for at undgå situationer hvor man kan risikere at komme ud af kontrol. Nogen gange isolerer man sig fordi det bliver for uoverskueligt at være sammen med andre mennesker. Angsten kommer af dybe sår på sjælen, fordi vi har oplevet at være overladt til os selv som helt små ud en at kunne håndtere situationen selv. Den eneste måde at komme gennem angsten på er ved at åbne op for de traumer man har i bagagen men i trygge rammer med personer man stoler 100% på så man ikke bliver retraumatiseret. Har du angst så ring og hør hvad jeg kan gøre for dig, for ingen behøver at lide af angst og få ødelagt deres livskvalitet af angstens invaliderende væsen.
Misbrug og Afhængighed

Misbrug og afhængighed er en flugt fra det der er svært i vores liv. Det er en flugt fra nederlagsfølelsen, lavt selvværd, at føle sig mislykket og forkert. Det er flugten fra at mærke sorg og tab eller at man aldrig fik det liv man drømte om. Men fortsætter du med at håndtere det der er svært i dit liv med alkohol eller stoffer vil dit liv, din fremtid og dit familieliv langsomt smuldre. Oplever du at du prioritere stoffer eller alkohol over venner, arbejdsliv, parforhold eller familieliv så har du brug for hjælp . Mange tror ikke de er stærke nok til at tage kampen op mod stofferne og alkohol – de har givet op og har derfor ubevidst valgt et langsomt selvmord. Men løsningen er simpel: giver du dig selv lov til at være sårbar? Giver du dig selv lov til at være fejlbarlig? Giver du dig selv lov til at være den lille? Giver du dig selv lov til at række ud efter hjælp? At åbne op for posen af svære følelser er vejen frem, men vi har brug for hjælp til det, for det skal gøres i et roligt tempo i omsorgsfulde rammer.

Sexualitet og intimitetsproblemer

Er du særligt sensitiv og har svært ved at komme i kontakt med dit begær og din seksualitet er du kommet til den rette. Jeg hjælper dig med at finde glæden ved din krop og glæden ved din seksualitet. Mange har skam og skyldfølelse over deres seksualitet og har svært ved at vise deres sande begær over for det modsatte køn. Måske oplever du for tidlig sædafgang hvis du er mand og måske oplever du frigiditet som kvinde. Måske mærker du at det er svært at mærke nydelse og glæde ved din seksualitet? Jeg hjælper dig med at genfinde glæden ved din seksualitet med simple øvelser og opgaver. Er du i et parforhold vil jeg give dig gode tips og råd til at få gang i sexlivet igen. Ring for at få en uforpligtende samtale.

Kriser

Er du blevet skilt, fyret, oplever sygdom eller dødsfald eller har livet ramt dig på en måde så du pludselig har mistet retning, mening eller orientering så har du brug for at få hjælp til gå igennem en sorgproces. Du har brug for at mærke dine følelser og få sat ord på. Vi har brug for no gen der kan hjælpe og støtte og lægge øre til i denne proces. Hvis du står midt i dette så vent ikke med at række ud efter hjælp.

Trist eller deprimeret

Tristhed og depression kommer fordi vi har oplevet en række nederlag i vores liv og ikke fået støtte, omsorg og kærlighed når vi har haft brug for det. Vi er blevet svigtet og skullet stå på egne ben hvor vi ikke har været stærke nok til det. Vi får oplevelsen af at vi ikke kan klare livets udfordringer – vi mister troen på os selv, håbet og glæden ved livet. Vi tænker at livet er for svært og for stort og har opgivet troen på at vi kan magte livet. Når denne følelse af at vi ikke kan klare livet den rammer os flere gange kan det udvikle sig til en kronisk tilstand hvor i har svært ved at finde glæden ved livet. Ved mild og moderat depression kan vi godt klare en hverdag ved siden af, men inden i går vi og føler os tomme og triste, har svært ved at mærke ægte glæde og liv. Ved svær depression går vi fuldstændig ind i opgivenheden, håbløsheden og tomheden og vores sind formørkes af selvkritiske tanker, selvhad og i værste fald selvmordstanker. Nogen dulmer følelsen med mad, alkohol eller stoffer. Den eneste vej ud går gennem sorgen, den går gennem sorgens mørke port. Vi skal have hjælp til med kærlige og omsorgsfulde hænder

Hvis du vil vide om jeg kan hjælpe med netop din problematik er du velkommen til at kontakte mig og få en uforpligtende samtale eller du kan booke en tid.